Voor Kinderen

Het jaar van verdriet

De afgodendienaren in Mekka waren nu nog bozer geworden dan ze al waren. Er waren steeds meer invloedrijke mensen die tot de islam overgingen. Onder hen was ook Oemar ibn Al Chattab die vroeger een gevaarlijke tegenstander van de moslims was geweest. Oemar maakte geen geheim van zijn geloof. Hij beschermde de moslims en vooral de heilige profeet tegen hun vijanden. Deze konden nu eindelijk hun gebeden weer bij de Ka’aba verrichten.

De Qoeraish zochten nu een andere manier om de verkondiging van de islam tegen te houden. Zij besloten tot een boycot: de moslims moesten volledig geïsoleerd worden van het leven in de stad. Geen dochter van een Mekkaan mocht met een moslim trouwen en niemand mocht iets van hen kopen of aan hen verkopen. De overeenkomst werd meteen opgeschreven en in de Ka’aba opgehangen.

Er brak een moeilijke tijd aan voor de moslims en vaak hadden ze niets te eten. Maar dit alles maakte hun geloof alleen maar sterker. En het hield de verspreiding van de islam niet tegen. Ook buiten Mekka was de boodschap nu doorgedrongen.

Pas na drie jaar besloten de Qoeraish om de boycot op te heffen. Een van hen zou de overeenkomst uit de Ka’aba gaan halen om hen te vernietigen. Maar hoe groot was zijn verbazing toen hij ontdekte, dat deze bijna in zijn geheel door de insecten was opgegeten. Er waren slechts enkele woorden leesbaar: “In de naam van Allah.”
De moslims waren blij, dat de boycot afgelopen was, maar ze waren nog steeds niet veilig voor de haat en vervolgingen van de Qoeraish.

Niet lang daarna brak er voor de profeet Mohammed een andere zware tijd aan. Kort na elkaar stierven zijn geliefde vrouw Chadiedja en Aboe Talib, zijn oom en beschermer. Het was de profeet jammer genoeg nooit gelukt om zijn oom het geloof in de afgoden op te laten geven. Nu was Mohammed’s hart zwaar van verdriet en werden de Qoeraish nog gemener tegen hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Close