Het Gebed

Het inhalen van gebeden

  • Men moet het gebed inhalen als men het nagelaten heeft, omdat men het vergeten is of aan het slapen was, dit volgens de woorden van de Gezant Gods (vrede zij met hem): “Wie slaapt ten tijde van het gebed of het vergeten is: bid ze dan zodra je het je herinnert”. Allen zijn het erover eens en de schriftgeleerden ook. Wat degene betreft die het gebed met opzet nalaat, daarover zegt de meerderheid dat ze ingehaald moeten worden zodra men berouw heeft. Omdat het inhalen verplicht is voor degene die het vergeet, dan zeker voor degene die het opzettelijk doet. De Zahiriyya zijn het met de meerderheid eens dat het opzettelijk nalaten van het gebed een zonde is, maar zij verschillen in mening in het niet-verplichten van het inhalen, omdat ze de analogie afwijzen. Zij wijzen het hier af, omdat de vergeetachtige geëxcuseerd is en degene die het opzettelijk doet geen excuus heeft.
  • De volgorde opvolgen bij het inhalen zolang het minder dan de verplichte vijf gebeden is. Men bidt het middaggebed voor het namiddaggebed, op die manier. Men verlaat de volgorde niet behalve voor het gezamenlijke gebed. Men bidt het gebed gezamenlijk en keert vervolgens terug naar het inhalen van wat voorbij is gegaan in volgorde.
  • Het gebed vervalt totaal voor de menstruerende vrouw, de kraamvrouw, de geestelijk zieke en de bewusteloze gedurende de periode, en voor de afvallige in de van het afvallig zijn, tot hij terugkeert naar de islam.

One Comment

  1. Ik heb op 10 september voor het eerst mijn zaadlozing gehad maar, ik ben nu dus ook verplicht op te bidden. Maar dat deed ik niet ik moet al die dagen inhalen, ik wil klaar zijn voor 1 juli(wanneer de ramadan begint) en het is vandaag vrijdag 7 maart. Wat moet ik doen?!!!
    Alvast, bedankt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Close