Voor Kinderen

De zoogmoeder van de Profeet

Amina zocht iemand die haar kind borstvoeding zou kunnen geven en voor hem zou kunnen zorgen. Het was in die tijd namelijk de gewoonte om pasgeboren kinderen bij de stammen van de Arabische woestijnbewoners, te laten wonen. Ze groeiden daar op in een vrijere, gezondere omgeving dan de stad Mekka en leerden er goed de Arabische taal spreken.

Het was echter niet zo eenvoudig om een zoogmoeder voor de kleine Mohammed te vinden. Omdat hij geen vader meer had, wilde niemand voor hem zorgen.

Maar er was één vrouw, Halima, die geen kind kon vinden omdat ze erg arm was en nauwelijks genoeg melk had voor haar eigen baby. Ze wilde niet naar huis terug gaan zonder kind en zei tegen haar man: “Ik ga terug om het weesje op te halen.” Haar man stemde in en dus gaven Abdoel Moetallib en Amina de kleine Mohammed aan Halima en haar man mee.

Voordat zij op weg naar huis gingen, gaf Halima de kleine jongen van haar melk te drinken. Hoe groot was haar verbazing, toen ze plotseling zoveel melk had, dat beide kinderen konden drinken zoveel ze maar wilden. Op de terugreis liepen hun rijdieren ineens veel sneller en hun oude kameel gaf zoveel melk dat de hele familie ’s avonds verzadigd kon gaan slapen!

Het gebied waar Halima en haar familie leefden was niet erg vruchtbaar, maar toch hadden ze steeds genoeg te eten sinds de komst van de kleine Mohammed. Halima zorgde goed en liefdevol voor hem. Haar man zei: “We hebben een gezegend mens in ons gezin opgenomen!” En beiden dankten Allah voor Zijn genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Close