Geloofsleer

De Weg van de Ahl As-Soenna Wal-Jama’ah

De weg van de mensen van de Soenna en Jama’ah is het volgen van de overleveringen van de Profeet, zowel innerlijk als uiterlijk, en het volgen van de voetstappen van de vroege Moslims, zowel de Muhaijirun (emigranten) als de Ansar (de Helpers) en het volgen van de aanbevelingen van de Profeet (vrede zij met hem):

“Houdt vast aan mijn Soenna en de Soenna van de Rechtgeleide Khaliefen na mij. Houdt er stevig aan vast. En wees op je hoede voor vernieuwingen (bid’a) want elke vernieuwing is een leugen en elke leugen is een dwaling van het rechte pad.” (Overgeleverd door Ahmad Ibn Hanbal, Aboe Dawoed, at-Tirmidi die zei dat het een goede en betrouwbare hadith is, en Ibn Majah)

De mensen van de Soenna weten dat de meest ware woorden de Woorden van Allah zijn boven die van alle mensen, en zij zetten de leiding van Mohammed (vrede zij met hem) boven de leiding van de mensen. Hierom worden zij de Mensen van het Boek en de Soenna genoemd. Zij worden de Mensen van de Gemeenschap genoemd want gemeenschap betekend eenheid en is het tegenovergestelde van verdeeldheid. De term Jama’ah werd een naam voor de verenigde mensen zelf en al-Ijma’ (eenheid) is de derde pilaar waar de mensen op rekenen voor Ilm (kennis) en dien (geloof).

Bij deze drie pilaren (Koran, Soenna en Ijmah) is alles gerekend wat mensen volgen van innerlijke en uiterlijke woorden en handelingen welke een band hebben met dien (geloof) en met de gecontroleerde ijma’ van de rechtgeleide voorvaderen sinds na hen de meningsverschillen zijn toegenomen en de Oemma verdeeld is geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Close