Voor Kinderen

De wederopbouw van de Ka’aba

Mohammed was 35 jaar oud toen de mannen van de Qoeraish besloten om de Ka’aba opnieuw op te bouwen. De muren waren gescheurd en stonden niet meer zo stevig. Er was echter één probleem. De mensen in Mekka aanbaden in die tijd afgodsbeelden, en ze waren bang dat de afgoden boos zouden worden als de Ka’aba afgebroken zou worden.

Ze begrepen niet, dat stenen helemaal geen macht hebben en dat de Ka’aba alleen van de Ene God is, van Allah.
Uiteindelijk vatte een man die Walid heette moed en besloot om met de afbraak te beginnen. De anderen wachtten gespannen af of Walid iets zou overkomen. Toen er echter niets met hem gebeurde, gingen ze ook aan het werk.

De ka’aba werd gerenoveerd en zeg er weer prachtig uit.

Maar deze mensen stoten op een nieuw probleem. Wie kreeg de eer om de zwarte steen weer op zijn plaats te leggen. De mannen werden kwaad en begonnen ruzie te maken. Tot er een verstandige onder hen voorstelde, dat de eerste man die vanaf dat moment daar langs zou komen, over hun ruzie zou beslissen. En raad eens wie daar langs kwam, onze heilige Profeet.

De mannen vertelde hem wat er gaande was en vroegen hem om een oplossing. De Profeet van Allah dacht even na. De Profeet trok zijn mantel af en spreidde het over de grond. Het zette de steen in het midden, en liet van iedere stam, de grootste een kant pakken. Zo tilden alle stamleiders de steen. En de Profeet zette hem op zijn plaats.De Profeet werd om zijn slimme aanpak geprezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Close