Voor Kinderen

De slag bij Badr

De Qoeraish hadden er geen vrede mee, dat het goed ging met de moslims in Madina en dat hun aantal bleef groeien. Er gingen zelfs geruchten, dat de afgodendienaren Madina aan wilden vallen. Daarom stuurden de moslims kleine groepjes ruiters er op uit om de situatie te verkennen.

Op een keer gebeurde het dat ze een karavaan van de Qoeraish tegenkwamen. Na een lange aarzeling besloten ze deze aan te vallen. Ze schoten de leider van de karavaan neer met hun pijlen en namen twee krijgsgevangenen mee terug naar Madina. De heilige profeet was helemaal niet blij met dit voorval. Maar toen openbaarde Allah twee Qor’aanverzen aan de profeet en gaf toestemming aan de moslims om te vechten. Steeds weer kwamen er berichten uit Mekka, dat de ongelovigen zich voorbereiden op een aanval. De profeet besloot om hun karavaan te onderscheppen, om te voorkomen, dat de goederen van deze karavaan het vijandelijke leger zouden bereiken.

Toen de Qoeraish echter over de geplande aanval hoorden, rukten zij meteen uit met een heel groot leger. Vanuit Madina vertrok een klein groepje, slecht bewapend en met weinig rijdieren, maar met een sterk geloof!

Bij de plaats Badr kwam het tot een strijd. Toen de gevechten het hevigst waren, stuurde Allah, de Barmhartige, hulp naar de kleine groep dappere moslimsoldaten. Engelen kwamen het leger versterken. En zo behaalden de moslims, tot grote verbazing van hun vijanden, een geweldige overwinning.

Na de slag bij Badr volgden nog vele andere gevechten. Niet altijd lukte het de moslims om de overwinning te behalen. Vaak stelde Allah hun kracht en geduld zwaar op de proef. Maar de moslims hielden steeds één ding voor ogen: wie met een oprecht hart voor de zaak van Allah vecht en daarbij gedood wordt, die zal door Allah in het paradijs binnengelaten worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Close