Voor Kinderen

De geloften van Aqaba

De bekendmaking van de nachtelijke reis en hemelvaart bezorgde de profeet nog meer vijanden en spotters. Maar Allah stuurde hulp voor de kleine, zwakke groep moslims. Vanuit Jathrib, het latere Madina, kwam een groep mensen voor de bedevaart en jaarmarkt naar Mekka. Zij wisten van de joden, die in hun stad woonden, dat er nog een profeet moest komen.

Toen Mohammed met hen over de islam sprak en stukjes uit de Qor’aan voordroeg, waren zij diep ontroerd. Zij herkenden meteen de verwachte profeet in hem. Bij Aqaba, een kampplaats tussen Mekka en Mina, spraken zij de geloofsgetuigenis uit en beloofden zij gehoorzaamheid aan de profeet. Ook beloofden ze om geen dingen meer te doen die de islam hen verbood.

Dit wordt de ‘eerste gelofte van Aqaba’ genoemd. De profeet beloofde het paradijs aan degenen die zich aan de belofte zouden houden. De ‘tweede gelofte van Aqaba’ werd een jaar later afgelegd. Er was nu een grotere groep uit Jathrib gekomen, die de profeet trouw zwoeren. Ook beloofden ze, om hem met hun leven te verdedigen als het nodig mocht zijn. Daarna keerden de nieuwe moslims naar Jathrib terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Close